www.ajbewind.nl

Werkwijze bewindvoering 

AJ Bewind heeft een vaste werkwijze voor bewindvoering. Na aanmelding, maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek stellen wij je probleem vast en leggen we je precies uit wat je van ons kunt verwachten. Daarna dienen we het verzoek tot onderbewindstelling in bij de rechtbank. Na ongeveer 2 weken, krijg je een uitnodiging voor een gesprek bij de rechtbank. Tijdens de zitting begeleiden we je.

Zodra de beschikking van de rechtbank binnen is, wordt je onder bewind gesteld, en gaat de onderbewindstelling in. Vanaf dat moment wordt er een nieuwe beheerrekening op jouw naam geopend. Op deze rekening worden je inkomsten van je werkgever of jouw uitkering gestort. Wij betalen de vaste lasten van deze rekening.

www.ajbewind.nl

Werkwijze bewindvoering 

Wekelijks (op een vaste dag per week) wordt het leefgeld op je leefgeldrekening gestort.

Wij schrijven alle organisaties aan met wie je een financiële relatie hebt om een totaalbeeld te krijgen van je inkomsten, uitgaven en eventuele schulden. We maken een financieel overzicht (= budgetplan) en bespreken dat met je. Wij regelen de toeslagen Belastingdienst, en vragen (als je hier recht op hebt) bijstand en bijzondere bijstand voor je aan. Ook begeleiden wij je, als dat nodig is, richting schuldsaneringtraject (=MSNP).
AJ Bewind heeft een samenwerkingsconventant met gemeente Oss.

Jouw post wordt naar het postbusnummer van AJ Bewind gestuurd, je hoeft je geen zorgen te maken over je facturen of je post. Dat regelen wij voor jou. Bij aanvang bewind is het belangrijk dat je alle post naar AJ Bewind doorstuurt.

Je financiële administratie staat bij AJ Bewind op een speciaal beveiligd programma, Onview. Na de boedelbeschrijving, krijg je de inlogcode zodat je zelf mee kunt kijken wat er met jouw geld gebeurt.

Je financiën zijn bij AJ Bewind in veilige handen.


Hierboven een uitleg animatie over wat onderbewindstelling inhoudt.
klik op het plaatje om het filmpje te starten

© Copyright 2024  - All Rights Reserved